Opleiding en achtergrond

Ik ben Renate Kars. In 1993 heb ik de beroepsopleiding Pedicure afgerond, en ben begonnen met een salon bij mij thuis in Groningen. In 1996 ben ik verhuisd naar Haarlem. Vanaf die tijd ben ik, naast pedicure, ook werkzaam geweest in de cosmetica- en verzorgingsbranche.

In 2018 ben ik ingeschreven in het KwaliteitsRegisterPedicures als medisch pedicure. Ik heb deze opleiding gevolgd omdat ik heb gezien welk effect ziektes kunnen hebben op de conditie van je voeten. Daar wilde ik verantwoord mee aan de slag kunnen. Ook heb ik er voor gekozen om het accent van mijn werkzaamheden te verleggen naar het pedicuren.

Hoe werk ik ?
 

Ik heb bewust gekozen voor de combinatie van behandelen bij u thuis én in de salon. Maar al te vaak is het voor mijn cliënten een drempel om zelfstandig naar de pedicure te gaan. Dat kan komen door de conditie van uw voeten, of door andere omstandigheden. Vaak is dat al na enkele behandelingen verbeterd.

Niet altijd kunnen problemen met uw voeten worden opgelost door een pedicure behandeling. Soms moeten achterliggende oorzaken ook worden aangepakt, of is de expertise van andere specialisaties nodig. Daarvoor heb ik contracten afgesloten met podotherapie praktijken of verwijs ik u door naar uw huisarts.